Nieuw project: KRIEBELS IN MIJN BIL (kort:KIMB) interactieve Danstheatervoorstelling voor 5+ (for english check below)

4 mei

kriebel lbog foto

Ik zit nooit stil met al die kriebels in mijn bil!

Meetings, subsidie aanvragen, nog meer meetings. De voorbereidingen voor mijn nieuwste project KRIEBELS IN MIJN BIL lopen op volle toeren!

Hierbij een klein inhoudelijk voorproefje:

Blijf stil op je stoel zitten, praat alleen als het jouw beurt is concentreer je! Dat zijn onze eisen aan kinderen die van groep 2 naar groep 3 gaan of al in groep 3 zitten. Want ons onderwijssysteem is grotendeels gebaseerd op het zittend informatie tot je te nemen maar als ik naar jonge kinderen tussen de leeftijd van 3 t/m 7 kijk, moet ik altijd aan jonge hondjes denken. Ze blijven voortdurend in beweging; ook rustige activiteiten zoals tv kijken of eten gebeuren “in motion”. Het lijkt alsof er een onophoudelijke motor in hun binnenste draait en de vraag om stil te zitten voelt voor hun dan ook tegennatuurlijk aan. Als danser herken ik dat maar al te goed want laten we eerlijk zijn: welke danser houdt er nou van om uren lang stil te zitten? Kriebel in mijn bil draait rond het thema bewegende energie. Hoe voelt die, wat kunnen wij ermee doen en hoe kunnen wij die energie vertalen?

KIMB, een interactieve danstheatervoorstelling die wij, Joyce Crawfurd – dramaturg en Kathrin Gramelsberger- choreografe, aan de groepen 2 en 3 op basisscholen in de klas willen aanbieden. Daarbij mengt KIMB het voorstellingsaandeel met een dansworkshop en biedt de kinderen naast kijkplezier ook een bewegingsmoment in hun schooldag.

Repetitieperiode: Oktober- november bij Dansmakers Amsterdam

Ik heb de makers kriebels te pakken!!

 

New project: KRIEBELS IN MIJN BIL (short KIMB) a dancetheatre performance for kids (5+)

Meeting, writing for subsidy and more meetings. The preparation for my new project KRIEBELS IN MIJN BIL are on!

Here is a little sneak preview- text about the content.

Sit quietly on your chair, only talk when it’s your turn, concentrate! These are the demands on children in group 3 of the elementary school because our school-system is based on taking in information whilst seated but when ever I look at children around the age 3-7 the first thing that pops into my mind are little puppies. They are constantly moving and even quiet activities like eating or watching TV are done in motion. It looks almost like there is a steaming motor trapped inside little kids and asking them to sit still must feel quite contra – dictional to them. Being a dancer I can very much relate to that feeling cause lets be honest: which dancer loves to sit still for hours?

KIMB is an interactive dancetheatre performance we, Joyce Crawfurd – dramaturgy and Kathrin Gramelsberger – choreographer,  wil offer to elemantaryschools for group 2 and 3. We are combining the performance with a danceworkshop and therefore are offering the kids a “moment of movement” in their schoolday.

 

Rehearsal periode: October- november 2013 at Dansmakers Amterdam

 

Can’t wait to start rehearsing! Kriebels!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: