Ayni kick-off in Amsterdam Noord

20 aug

logo theater ambassade
Ayni kick-off: Munay

Via mijn danscollega Dayna doe ik mee aan het project Ayni. Dit project vindt in Amsterdam Noord plaats en is een initiatief van de Theater Ambassade.

AYNI is een Boliviaanse uitdrukking en staat voor wederkerigheid // geven en ontvangen // verbintenis // uitwisseling // gelijkheid // creëren vanuit wat er is.

Vanuit deze gedachtengang gaan verschillende kunstenaars als theater ambassadeurs op stap om samen met diverse buurtorganisaties in Amsterdam Noord te werken. Uiteindelijk komen wij allemaal zamen op zaterdag 1 oktober op het grote Ayni-Festival bij en rondom de Noorderparkkamer.

Ayni is  ingedeeld in drie fases:

Munay (de macht van het hart)
Er komt een kick-off waar alle frontpersonen worden geïntroduceerd aan elkaar, aan de theatre ambassadors en de leefwijze AYNI. Op die dag zetten wij tezamen een raamwerk op, waar de groepen vervolgens inhoudelijk mee aan de slag gaan.

Llank’ay (de macht van fysieke realisatie)
In dit proces van ca. 6 weken gaat het vooral om de uitwisselingen die plaats gaan vinden tussen de verschillende organisaties, theatre ambassadors (TA), etc. De bedoeling is dat de TA ook deze groepen deels begeleiden en stimuleren/ met ze creëren.

Yachay (de macht van de op ervaring gebaseerde – intellect)
Het proces eindigt in een culturele en theatrale route in het Noorderpark op 1 Oktober 2011. Daar gaan de groepen met elkaar en het publiek delen waar aan ze hebben gewerkt.

Come and join us!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: